Cara Nak Potong Daun Pisang Kuih Koci

1 day agoKuih rengas kuih kasturi kuih kacang hijau tapi yang ini kacang hijau dah bertukar jadi gelap. 400 g gula pasir boleh kurangkan kalau nak kurang manis 100 g tepung pulut.


Cara Pilih Daun Pisang Dan Cara Nak Gunakannya Simpan Pun Kena Betul

Untuk bahan kuih koci satukan semua bahan dan bancuhkan dengan air.

. Manisan tradisi bagi orang Melayu pula ialah dodol wajek kuih koci. Ada yang meletakkan kardus berwarna pink dengan talam lembut di depan pintu rumah berisi dua ekor kucing. 150 g tepung beras.

Talam ubi tu taubat nasuha aku tak nak buat. Sapukan minyak pada daun pisang. Potong doh tepung pulut menjadi bulat dan letkkan di atas loyang.

Sehelai daun pandan dicarik. Yang dan to di the of a and by on in untuk dengan View ini aku for Post Po ke dalam PM this tidak yg dari ada is akan Posted Poed Malaysia pada Blog.


Cara Potong Daun Pisang Kuih Koci


Cara Pilih Daun Pisang Dan Cara Nak Gunakannya Simpan Pun Kena Betul


Cara Pilih Daun Pisang Dan Cara Nak Gunakannya Simpan Pun Kena Betul


Koci Pulut Hitam Watercolor Food Illustration Asian Desserts Malaysian Food

No comments for "Cara Nak Potong Daun Pisang Kuih Koci"